perjantai 20. tammikuuta 2012

Aprillaus

Katoin facebookist yhen kaverin laittaman youtube videon missä on kissa joka yrittää herättää kuollutta kaveriaan. Siitä sit tuli Aprillaus mielee ja aloin itkee.

Aprillaus kuoli noin vuosi sitte oli 18 vuotias. Se "asu" ihan mun vanhempien kodin vieres. Sillä oli kaks jälkeläistä poikaa jotka oli siellä myös. Muistan ku ne siirrettiin sinne joskus ku olin varmaa 7 luokalla. Osma joka on Aprillauksen vanhempi jälkeläinen oli omassa aitauksessa. Aprillauksen nuorempi poika Horsma oli vielä varsa joten oli Aprillauksen kanssa samassa. Kävin aina välillä kattoo niitä.

Sitte ku Horsma oli sen ikänen se laitettiin Osman kanssa samaan aitaukseen. Osma ja Horsma oli vähän villejä. Aprillaus taas oli rauhallinen ja lempeä katseinen. Kun kävin siellä menin Aprillauksen aitaukseenkin. Se vaan löntysteli kattomaa et kuka tuli kylää. Aina kun en pystynyt kotona olla menin Aprillauksen luo. Se auttoi.

Kun yläasteen jälkeen muutin pois kotoa en enää käynyt usein näitä katsomassa. Horsma sitten myytiin joku puoltoista vuotta sitten. Ja Aprillaus siis kuoli sitten vuosi sitten. Omistaja asui vähän kauempana joten otti yksin jääneen Osman sinne lähemmäksi.

Tästä Aprillauksen kuolemasta sain tietää vasta huhtikuun alussa kun olin osastolla. Itkin siellä aika paljon sitten kun pää ymmärsi etten nää sitä kultasta heppaa enää koskaan. Kadutti etten ollut edellisenä kesänä oikeastaan yhtään käynyt sitä katsomassa. Viime kesänä oli hirveää käyttää meidän koiraa lenkillä kun tallit oli tyhjinä. (aloin taas itkeä)

On enää vain muistot ja nämä kuvat jäljellä:

                                                           
                                             Aprillaus


  
                                                                 Aprillaus ja minä


 
                                                                  Aprillaus ja minä



                                                                  Horsma ja Osma


           
                                                Osma ja Aprillauksen turpa



                                                                                Horsma

1 kommentti:

  1. kiitos :) hevoset on ihania, eläimet yleensäkin rauhottaa ja tulee parempi mieli

    VastaaPoista

Tietoja minusta

Lukijat